Welcome!

FM Base has been serving the Football Manager community for nearly two decades and we're keen to ensure that we are here for two decades more.

Become a part of our community today, and you'll quickly realise that the Football Manager community is the best community.

Register
Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
Greetings,

Is it possible to create your own player for FM2011 who can then be bought on a free by any club. I want to create myself and live the dream that never happened.

Cheers
John
 
Banned
Joined
Jun 23, 2009
Messages
405
Reaction score
0
Points
0
Ofcourse you can. Just use the editor and create whoever you like. :)
 
Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
1,465
Reaction score
0
Points
36
Aw live the dream. You can use the editor to do it but I think you can also do some future regen thing in a file? Or you could, it seems kind of old school so you probably just have to use the Editor that comes with your game.
 
Member
Joined
Apr 30, 2010
Messages
3,207
Reaction score
0
Points
36
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=ePE9k3IvVXE[/ame]


Yes you can, using the editor
 
Last edited:
Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
207
Reaction score
0
Points
0
Yep through FMRTE (edit while you in the game) or using the official editor from SI in program files i believe
 
Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
I've got FMRTE downloaded but I've only used it to compare tactics/selection against mine. I'm still bottom of the npower league 1 though, lol.

How do I create myself? Do I change name of existing player? I want to add myself not replace someone else. Is that possible?
 
Joined
Jul 22, 2010
Messages
38
Reaction score
0
Points
0
Yes, use the editor that came with the game, however you will have to start a new game for the changes to take effect.
 
Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
1,465
Reaction score
0
Points
36
I've got FMRTE downloaded but I've only used it to compare tactics/selection against mine. I'm still bottom of the npower league 1 though, lol.

How do I create myself? Do I change name of existing player? I want to add myself not replace someone else. Is that possible?
One piece of advice: If you change an existing player/ gens name - make sure you hit the magnifying glass. I changed the first name of a gen on an old save, but didnt hit the MG I just typed it over, and it replaced eeeveryone with that name. i.e I changed 'Hiro Nakamura' to 'John Nakamura' just by highlighting and typing. Every instance of 'Hiro' became 'John' it was a ****** nightmare. It was like a British colonisation of Japan.
 
Last edited:
Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
Can someone tell me how to create a player using FMRTE? I can't even search for any player now. I do a wildcard search and it returns no one even though I have my game loaded. What's going on?

---------- Post added at 02:23 AM ---------- Previous post was at 02:20 AM ----------

Hmm I can search players now. Do I edit an existing player or can I duplicate?
 
Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
that's a shame coz I'm half way through a season

---------- Post added at 02:38 AM ---------- Previous post was at 02:28 AM ----------

ok, I got it sorted now , thanks

---------- Post added at 04:34 PM ---------- Previous post was at 02:38 AM ----------

Hmmm, well I create the player using official editor then start a new game (11.2.1) but when I do player search my new player doesn't show up. Any ideas what I'm doing wrong?
 
Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
1,465
Reaction score
0
Points
36
that's a shame coz I'm half way through a season

---------- Post added at 02:38 AM ---------- Previous post was at 02:28 AM ----------

ok, I got it sorted now , thanks

---------- Post added at 04:34 PM ---------- Previous post was at 02:38 AM ----------

Hmmm, well I create the player using official editor then start a new game (11.2.1) but when I do player search my new player doesn't show up. Any ideas what I'm doing wrong?
If you use FMRTE, your player won't be there if you start a new game. If you use the official editor, your player won't be there until you start a new game.
 
Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
I've started the game, clicked continue a few times but I still can't find my new player when searching players (with no filter) Very odd, I must be doing something wrong.

P.S. I used official editor.
 
Member
Joined
Dec 30, 2009
Messages
1,910
Reaction score
0
Points
0
I've started the game, clicked continue a few times but I still can't find my new player when searching players (with no filter) Very odd, I must be doing something wrong.

P.S. I used official editor.
Did you tick your edited database when you start your new game?
 
Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
58
Reaction score
0
Points
0
Yes I ticked the editor file. I started a new game again to make sure. Must be something else I'm missing.
 
Top