Welcome!

FM Base has been serving the Football Manager community for nearly two decades and we're keen to ensure that we are here for two decades more.

Become a part of our community today, and you'll quickly realise that the Football Manager community is the best community.

Register

Performance

like a (super) mod
Joined
Sep 16, 2005
Messages
5,821
Reaction score
0
Points
0
Hows everyone finding the game in terms of speed?

Im finding it really bad and ive got a good graphics card well above spec, 3 gigs of ram and 2.2 duo core.

If I dont restart my computer before I play the 2d is jumpy whereas with games that require a lot of pc power liek COD, l4d etc are fine even if i leave my pc on for a week. I could understand it if it was the 3d but its jsut the 2d im playing with.

Also ive found that clicking takes a milisecond longer, obviously this doesnt annoy me but it is noticeable. Match setup also takes abotu 30 seconds now whereas it took 2 seconds on 08
 
Member
Joined
Jan 5, 2006
Messages
990
Reaction score
0
Points
0
Yeah Greg I'm having similar problems. I've got 2.0 dual core (I think) and 4gig (Love Vista's readyboost thing) of RAM and the game is 10x slower than 08, and I played 08 with only 2gb of RAM!
 
Member
Joined
Sep 17, 2005
Messages
1,622
Reaction score
0
Points
0
yeah its defo not as smooth at all , i find i have to click a few times on some things and it takes a lot longer to go through a season than it did on 08
 
like a (super) mod
Joined
Sep 16, 2005
Messages
5,821
Reaction score
0
Points
0
Yeah Greg I'm having similar problems. I've got 2.0 dual core (I think) and 4gig (Love Vista's readyboost thing) of RAM and the game is 10x slower than 08, and I played 08 with only 2gb of RAM!
Whats readyboost?
 
Member
Joined
Sep 28, 2005
Messages
482
Reaction score
0
Points
16
I'm finding it faster than 08 to be honest, i havent watched the 3d thing yet tho i just do commentary. The only thing that is slower is it takes a couple of seconds to get my tactics up when i want to make a sub
 
Member
Joined
Jan 5, 2006
Messages
990
Reaction score
0
Points
0
Hmm, just been looking at the performance bit on the task manager while I was playing and it seems that FM09 is a CPU *****. The memory usage stays at about 1.2GB whilst playing, so obviously it's not that. But even with 2ghz dual core my CPU usage while playing flutters between 30% and 90 odd %. Pity its rock hard to change to a better processor cos I've got a laptop :(
 
Member
Joined
Jan 5, 2006
Messages
990
Reaction score
0
Points
0
Haven't a clue. It should be though surely, dual core has been out long enough.
 

Lee

Administrator
Joined
Sep 15, 2005
Messages
8,651
Reaction score
0
Points
36
Hmm, just been looking at the performance bit on the task manager while I was playing and it seems that FM09 is a CPU *****. The memory usage stays at about 1.2GB whilst playing, so obviously it's not that. But even with 2ghz dual core my CPU usage while playing flutters between 30% and 90 odd %. Pity its rock hard to change to a better processor cos I've got a laptop :(
What's wrong with it using all of your CPU? The more it uses the more processes being carried out.
 
Member
Joined
Nov 22, 2008
Messages
8
Reaction score
0
Points
0
Probs a vista problem, like everything else. Mine works fine on XP. and i got 2GB RAM + a **** computer.
 
Member
Joined
Nov 30, 2008
Messages
142
Reaction score
0
Points
16
Probs a vista problem, like everything else. Mine works fine on XP. and i got 2GB RAM + a **** computer.
I agree, I wish I had my old XP PC instead of this Vista ****, Got to admit though I just watch commentary, makes the season go over quicker :p
 
like a (super) mod
Joined
Sep 16, 2005
Messages
5,821
Reaction score
0
Points
0
Well im on XP and im having trouble
 
Member
Joined
Sep 17, 2005
Messages
10,882
Reaction score
0
Points
36
I seem to get alot of not responding's and going to your tactics screen during a game if you watch on only commentry is a joke, takes about 40 seconds to load.

Not happy
 
Member
Joined
Jan 5, 2006
Messages
990
Reaction score
0
Points
0
Same Kris, game seems to not respond quite a bit. And yeah, I put only commentary to speed it up a bit, but I daren't make a sub 'cos I've gotta wait ages for the screen to load.
 
Member
Joined
Sep 22, 2005
Messages
787
Reaction score
0
Points
0
in preferences you can untick view stadium or sky, this speeds up the matchday.
 
Top